Tiraspolul apara fortele ruse de mentinere a pacii si evoca o presiune politica la …

Autoritatile transnistrene apara fortele ruse de mentinere a pacii si evoca o presiune politica la Chisinau, la doua zile dupa ce un tanar moldovean a fost impuscat mortal de un militar rus, relateaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica de marti, potrivit Mediafax.
“In legatura cu incidentul tragic, ne exprimam condoleantele pentru familia tanarului care a murit. Totodata, consideram ca declaratiile si concluziile pripite privind activitatea misiunii pacificatoare in contextul dat pot da dovada de o anumita presiune politica, ceea ce este inadmisibil. Este important sa fie discutate toate intrebarile dificile la o masa de negocieri dupa incheierea anchetei”, se arata intr-o declaratie de presa a “ministerului de externe” de la Tiraspol.
Mai mult, Tiraspolul declara ca misiunea de mentinere a pacii din partea Federatiei Ruse este “cea mai importanta garantie a pacii si sigurantei din regiune”.
Un tanar in varsta de 18 ani, Vadim Pisari, a fost impuscat de trupele de mentinere a pacii in apropiere de satul Parata, duminica dimineata, in jurul orei 7.00. El a fost transportat la spitalul de urgenta din Chisinau, dar ulterior a decedat.
Incidentul s-a produs pe segmentul podului de peste raul Nistru. Victima se deplasa cu un automobil marca VAZ-2101 din satul Parata spre localitatea Vadul lui Voda, cand in viteza ar fi lovit bara de protectie a postului nr.9 si, fara a reactiona la semnalul santinelelor de post de a opri, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *