Tiraspolul decreteaza mobilizare generala

Potrivit dispozitiei care va intra in vigoare joi, in decurs de o luna vor fi organizate cursuri de instruire a militarilor, iar rezervistii vor fi incadrati in trupele de mentinere a pacii.
Departamentul apararii din stanga Nistrului va fi responsabil de punerea in aplicare a prevederilor decretului semnat de Evgheni Sevciuk.
Anterior, mai multi reprezentanti ai Transnistriei au declarat ca tensiunile din Ucraina ar putea genera conflicte militare in regiune, noteaza sursa citata.
Evgheni Sevciuk acuza recent autoritatile Ucrainei si Republicii Moldova de escaladarea tensiunilor in jurul republicii nerecunoscute. “Fortele noastre de securitate sunt gata sa respinga orice agresiune militara, dar noi nu intentionam sa atacam pe nimeni”, afirma pretinsul “presedinte” al Transnistriei.
La randul lor, serviciile speciale transnistrene au avertizat ca dispun de date operative potrivit carora Ucraina ar pregati actiuni subversive la granita cu Transnistria, unde stationeaza un contingent rus de mentinere a pacii
Kievul a acuzat, la randul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *