Tiriac: Casa in care stau, cumparata de 15 ani. La RA-APPS platesc chirie pe teren si doua camere

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ion Tiriac / FOTO: capital.ro

„Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. In locatie, o camera la parter si la subsol, statul a demonstrat ca nu i-a apartinut proprietarului si de aceea eu platesc chirie. De asemenea, platesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tariceanu cand a dat legea pentru o parte din teren unde se afla casa si care este al statului”, a declarat Ion Tiriac pentru Ziarul Financiar.
„Cand s-a schimbat legea, pe vremea lui Tariceanu, eu am platit chiria asa cum mi s-a cerut, nu am negociat nimc”, spune omul de afaceri. adaugand: „Acum pot sa-i intreb si eu ce au facut cu banii pe care i-am platit eu chirie”.Guvernul Ponta a publicat, miercuri dupa-amiaza, lista chiriasilor RA-APPS persoane fizice, care contine numele celor care stau in casele statului, indreptatiti si neindreptatiti, suprafata utila detinuta si chiria pe care o platesc. La pozitia a noua, in dreptul lui Ion Tiriac, scrie „imobil partial in administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafata utila 214,56 mp si o chirie de 26.897,09 euro”.
Suma platita de omul de afaceri este, de departe, cea mai mare suma din lista RA-APPS. In functie de numarul de camere si suprafata, chiriile variaza intre cateva mii de euro si cateva sute de lei. Spre exemplu, Mircea Geoana plateste o chirie de 3.195 de euro pe luna pentru un imobil cu 8 camere in suprafata de 246,24 mp. Cristian Colteanu, fost ambasador in Italia si fost secretar de stat la MAE, plateste pentru un apartament cu trei camere plus o camera de serviciu in suprafata de 106,68 mp, 383,32 euro plus 32,76 lei. Adrian Severin, europarlamentar, plateste pentru patru camere plus o camera de serviciu in suprafata de 192,74 mp 790,35 …

spot_imgspot_img