Toader, despre amnistie si gratiere: Nu avem asa ceva in Ministerul Justitiei, nici in dezbatere, nici in avizare UPDATE

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, s-a intalnit luni dimineata cu premierul Viorica Dancila, cu o zi inaintea sedintei de guvern de marti, in contextul discutiilor tot mai insistente despre iminenta adoptarii unei Ordonante de Urgenta pe amnistie si gratiere. Toader afirma ca nu exista niciun proiect de ordonanta de urgenta la minister. In paralel, are loc o intrevedere Liviu Dragnea – Calin Popescu Tariceanu la Parlament.

UPDATE?Tudorel Toader a declarat luni ca la Ministerul Justitiei nu exista in dezbatere sau avizare o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea.
“Tema discutiei cu doamna premier – am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta incheiata reuniune (Consiliul JAI – n.r.), dar, mai important, ceea ce ma interesau si ce trebuia sa fac, impreuna cu doamna premier, sa pregatim masurile pe care trebuie sa le luam, pe care trebuie sa le comunicam, in vederea exercitarii presedintiei Consiliului JAI”, a spus Toader.
Tudorel Toader a avut luni o intrevedere la Guvern cu premierul Viorica Dancila, el fiind intrebat la sediul MJ de catre jurnalisti ce a discutat cu sefa Executivului.
Ministrul Justitiei a fost intrebat daca printre subiectele de discutie s-a aflat si o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, despre care a aparut informatia in spatiul public ca urmeaza sa fie adoptata marti.
“Sa nu vorbim despre situatii ipotetice. Nu avem asa ceva in Ministerul Justitiei, nici in dezbatere, nici in avizare”, a raspuns Toader.
_____________
Tudorel Toader a declarat la sediul Ministerului Justitiei ca merge la guvern pentru o discutie cu premierul Viorica Dancila, dar a evitat sa spuna care este tema intalnirii si a evitat intrebarile insistente ale jurnalistilor referitoare la OUG-ul referitor la amnistie si gratiere.
La discutiile de la guvern s-ar afla si ministrul de interne, Carmen Dan, si ministrul culturii, George Ivascu.
Tot luni, la pranz, are loc si o intalnire intre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, la Parlament, potrivit Romania TV.
Surse oficiale au declarat luni pentru G4Media.ro ca liderul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *