Top 10 greseli pe care le poti face cand speli masina VIDEO

Canalul de Youtube ChrisFix?a facut o lista cu 10 greseli pe care le-ar putea face cand isi spala autoturismul.
1. ?Mersul la spalaloriile auto
Periile pe care le folosesc unele spalatorii auto se imbacsesc adesea cu mizerie, iar in timpul spalari acestea zgarie masina. Spalatoriile sunt agresive, si chiar si cele care folosesc doar jet de apa pot sa afecteze voseaua masinii. Un jet prea puternic sau o temperatura necoraspunzatoare a apei pot afecta suprafata autoturismului. Spalatoriile sunt bune pentru masinile de care nu prea iti pasa pentru ca e deja zgariata, dar de o masina la care tii cu adevarat preferi sa te ocupi chiar tu.
2. Spalarea masinii in bataia soarelui puternic
Conditiile cele mai bune pentru a spala masina sunt cand soarele nu bate foarte tare, astfel incat suprafata nu frige, poti vedea bine zonele murdare, iar apa nu se evapora rapid si nu va lasa urme. In plus exista substante care afecteaza vopseaua daca sunt aplicate pe suprafete fierbinti.
3. Folosirea unor substante necorespunzatoare?
Exista persoane care folosesc la curatare lichid de spalat vase, sampon sau cine stie ce alta substanta care NU ar trebui folosita la spalarea masinii. Este recomandata folosirea de substante speciale care protejeaza stratul de ceara, au un PH echilibrat si ofera un grad de alunecare ideal intre suprafata si laveta.
4. Eliminarea dejectiilor de pasare pe “uscat”
Indepartarea gainatului de pe masina doar cu o carpa uscata poate afecta iremediabil vopseaua. Este recomandata folosirea unor pulberizatoare si inmuierea petelor, abia dupa aceea se va folosi carpa.?
5. Folosirea unor materiale necorespunzatoare
Cand vrei sa cureti masina nu folosi proasoape de hartie, prosoape de baie, bucati de tricouri sau bureti. Pe piata vei gasi lavete speciale din micorfibre care nu zgarie vopseaua si nu lasa urme dupa folosire.
6. Ordinea spalarii zonelor unei masini
Partea de sus a masinii este cea care ar trebui sa fie spalata prima oara. Partea de jos este mai aproape de asfalt, iar aceasta zona se va stropi cel mai repede de apa care se scurge. Zonele de jos se vor spala ultimele.?
7. Stersul in mai multe directii
Este bine ca sensul de spalare a masinii sa nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *