Top obiective turistice Amsterdam

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ce nu trebuie sa ratezi daca iți rezervi bilete de avion spre Amsterdam

Amsterdam-Brouwersgracht

Inainte sa ajungi in minivacanța in capitala Olandei, trebuie sa știi ca orașul e foarte aglomerat? dar nu cu mașini, ci cu biciclete, ca lalelele sunt intr-adevar peste tot, și ca vremea poate fi destul de imprevizibila pentru ca ploua destul de des.

Nu strica sa ai la tine o pelerina de ploaie ca sa poți explora in voie cartierele, parcurile și strazile orașului. Intrarea la muzeele din capitala Olandei e destul de scumpa, și e indicat sa iți faci un City Card daca vrei sa vizitezi mai importante obiective turistice.

Chiar daca crezi ca Parisul e cel mai important centru cultural și muzeal din lume, capitala Olandei are mai multe muzee raportat la numarul de locuitori și suprafața. De altfel, orașul e vizitat anual de 20 de milioane de turiști, de douazeci de ori mai mulți oameni decat numarul locuitorilor.

Cele mai importante muzee care merita vizitate sunt Muzeul Van Gogh, Rijksmuseum și Stedelijk. La Muzeul Van Gogh poți admira peste 200 de tablouri și obiecte personale care au aparținut pictorului flamand. Rijksmuseum e cunoscut pentru picturile de Vermeer și Rembrandt, dar și pentru colecțiile de arta clasica și antica.

Muzeul Stedelijk e muzeul de arta contemporana care aduna laolalta lucrari din secolul XX și secolul XXI. La fel de fascinant e și Muzeul de Film sau Muzeul fotografiei, FOAM, cu o colecție importanta de fotografii ale unora dintre cei mai importanți fotografi contemporani.

Obiective turistice gratuite

La fel ca majoritatea capitalelor europene, daca iți rezervi zborul spre Amsterdam in lunile de vara nu ai cum sa ratezi concertele de muzica din parcurile orașului și festivalurile care se țin lanț, mai ales in zilele de weekend. Daca vrei sa profiți de cat mai multe lucruri gratuite, e bine sa prinzi cel puțin o zi de weekend in capitala Olandei.

Aceasta are mai multe poduri decat Veneția, și, spre deosebire de Veneția, in Amsterdam poți sa te plimbi gratuit cu feribotul, daca iți rezervi un bilet din timp. Calatoria dureaza o ora, iar plecarea e din spatele garii centrale.

spot_imgspot_img