Topul oraselor cu cea mai scumpa benzina din lume. Pe ce loc se afla Bucurestiul

BENZINĂ. PRETUL BENZINEI. Potrivit site-ului Numbeo.com, care aduna informatii de la rezidentii din 428 de localitati din toata lumea, Europa detine primele 61 de pozitii in topul oraselor cu cea mai scumpa benzina, .
BENZINĂ. PRETUL BENZINEI. Soferii din Grenoble, Franta, trebuie sa achite la pompa 2,22 euro pentru un singur litru de carburant. Si pentru cei din Leicester, Marea Britanie, situatia este similara, avand in vedere ca benzina ajunge la 1,94 euro/litru, in timp ce pretul mediu al bezinei la statiile din Genova, Italia, este de 1,83 euro/litru.
BENZINĂ. PRETUL BENZINEI. Grecia, puternica lovita de criza in ultimii ani, se afla in acest clasament pe locul 4, gratie orasului Heraklion, unde costul mediu pentru un litru de carburant este de 1,81 euro. Aceeasi suma se regaseste si in Napoli, Florenta si Roma, mari centre urbane din Italia.
Urmatoarele pozitii din top sunt ocupate tot de tara peninsulara – Venetia (1,80 euro), Bologna si Milano (1,79 euro).
Potrivit datelor oferite de utilizatorii Numbeo.com, pretul benzinei in sapte dintre cele mai mari orase din Romania se situeaza intre 1,33 euro si 1,28 euro.
Mai exact, Iasiul atinge pragul maxim al acestui interval si se afla pe locul 158, in timp ce Brasovul, Timisoara si Bucurestiul au un pret mediu de 1,32 euro/litru, ceea ce le plaseaza pe pozitiile 162, 163, respectiv 164 dintre cele 428 luate in calcul.
Mai multe pe Ziare.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *