Topul universitatilor din Est: Ion Iliescu a studiat la cea mai buna scoala. Romania, sapte reprezentante in primele 150

Clasamentul universitatilor din statele in curs de dezvoltare ale Europei si din Asia Centrala, intitulat QS World University? Ranking ?Emerging Europe and Central Asia (EECA), a fost dat publicitatii in cursul acestei zile. Romania a avut monitorizate nu mai putin de 12 universitati, iar dintre acestea 7 au fost clasificate. Cea mai bine plasata este Universitatea Bucuresti care se afla pe pozitia 36, urmata de Universitatea Babes Bolyai (Cluj, pozitia 41), Alexandru Ioan Cuza (Iasi, pozitia 51), Universitatea de Vest (Timisoara, pozitia 58), Gheorghe Asachi (Iasi, locul 62), Universitatea Politehnica (Bucuresti, 101) si Universitatea din Craiova pe pozitia 131. Acesta este un clasament regional care masoara nivelul academic din 21 de state in curs de dezvoltare de pe doua continente.
Pe primul loc al clasamentului se afla doua universitati din Rusia: Universitatea Lomonosov din Moscova (punctaj maxim de 100 de puncte) si Universitatea Novosibirsk (93 puncte), urmata de Charles University din Praga (92), Universitatea Tartu (90) din Estonia si Universitatea Sankt Petersburg (88 de puncte), tot din Rusia. Prin comparatie, Universitatea Bucuresti a obtinut 71 de puncte, cel mai mare scor fiind obtinut la capitolul reputatie 98, iar cel mai mic la studii internationale 10 puncte. La Institutul Energetic din cadrul Universitatii Lomosov din Moscova a invatat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Trebuie spus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *