Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe. Desert delicios pentru Sfantul Ion 2018

Ingrediente
– 400 gr smantana grasa- 200 gr ciocolata alba- 200 gr ciocolata neagra- 1 cana cafea naturala- 2 pachete biscuiti oreo- 1 cub mic unt (20-30 gr)- 400 gr ciocolata cu lapte- 200 ml suc proaspat de portocale- 100 ml apa rece- 100 ml suc sfecla rosie- 200 gr mure +zmeura- 4 linguri zahar alb- 1 cub unt ( 50 gr)- 1 canita lapte ( 150 ml)- 2 pliculete gelatina ( 20 gr)
?Mod de preparare
Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il turnam peste biscuiti. Amestecam bine si obtinem o compozitie densa, lipicioasa. Punem compozitia de biscuiti in forma/formele pregatire si presam bine cu o lingura metalica pana formam o baza cu nivel egal. Punem la copt in cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Apoi, scoatem si lasam la racit.Intr-un vas, punem pe foc, 200 gr smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea ciocolata alba rupta in bucati. Dam vasul de pe foc si amestecam in continuu pana se topeste ciocolata si devine vascoasa. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam. Turnam un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti in forma/forme. Dam la frigider sau daca vreti sa se intareasca mai repede, puneti in congelator.In alt vas, punem pe foc, 200 gr de smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea 200 gr de ciocolata neagra. Dam vasul de pe foc, si amestecam in continuuu pana se topeste ciocolata. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam cafeaua si omogenizam. Lasam un pic sa se raceasca, apoi scoatem formele din frigider sau congelator si cu ajutorul unei linguri, turnam din compozitie peste stratul alb. Nu turnati direct din vas pentru ca e posibil sa se amestece compozitiile. Dam din nou la rece.Intr-un vas, punem fructele, adaugam 1 cana apa si le blenduim. Strecuram sucul obtinut si il punem intr-un vas pe foc. Adaugam 4 linguri de zahar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *