Tot ce nu stiai despre testul de sarcina

* Cat de comuna este obtinerea unui rezultat negativ fals pe un test de sarcina?

“Rezultatele negative false apar de obicei din cauza unor teste facute mult prea devreme, dar si din cauza nerespectarii instructiunilor de testare, citirea rezultatelor la mult timp dupa timpul de reactie (cand a aparut o linie de evaporare), dupa folosirea unui test expirat sau in cazul prezentei unei sarcini chimice, atunci cand ovulul devine fertilizat, dar nu se ataseaza la mucoasa uterina. Asadar, toate aceste lucruri ar putea provoca un rezultat negativ fals asupra unui test de sarcina, dar din nou, daca credeti ca sunteti insarcinate, chiar si dupa un rezultat negativ, asteptati cateva zile si repetati testul”, afirma domnul doctor ginecolog Silviu Istoc.

* Ce inseamna daca am obtine un rezultat pozitiv, dar si negativ pe un test de sarcina?

“Se poate intampla ca rezultatul primului test sa fie pozitiv, iar urmatorul, realizat dupa o zi sau mai tarziu sa fie negativ, dar exista si cazul in care toate testele de sarcina facute acasa sa iasa pozitive, iar la cabinetul ginecologic, negative. In acest caz ne confruntam, de obicei, cu o sarcina chimica. Daca sunteti inca in dubii dupa testele de urina, realizate la obstetrician sau la domiciliu, este bine sa faceti si un test de sange la cabinetul ginecologic, pentru a sti sigur care este situatia”, spune domnul doctor ginecolog Silviu Istoc.

* Care este cel mai bun test de sarcina?

“Daca aveti de gand sa cumparati un test de sarcina, este bine sa va documentati si sa cunoasteti care sunt cele mai eficiente tipuri de teste care se gasesc la ora actuala pe piata. Indiferent de kit-ul pe care il alegeti, este bine sa respectati instructiunile de pe acesta, dar si sfaturile medicului ginecolog, pentru a avea rezultate corecte. De asemenea, nu omiteti situatia in care rezultatul testului poate fi fals, si repetati testul sau mergeti la ginecolog pentru investigatii amanuntite. Nu este atat de important tipul de test, cat sunt modul si perioada efectuarii acestuia”, afirma domnul doctor ginecolog Silviu Istoc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *