Tot informatiile pe care trebuie sa le stiti despre platbanda

Cateva informatii generale despre platbanda

Platbanda este un material metalica care se utilizeaza in general in industrie, dar si in cadrul proiectelor particulare de mici dimensiuni, fiind utilizat ca si element component pentru realizarea de confectii metalice.

Acest material mai este cunoscut lumea mesterilor sub numele de “otel lat”.

Platbanda de pe urmatorul site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/profile-laminate/platbanda se remarca printr-o serie de calitati ce o fac sa fie o solutie eficienta, care este aleasa de catre multi specialisti din industrie, dar si de persoane fizice care o folosesc in cadrul proiectelor personale.

Platbanda se obtine prin doua tipuri de procese de laminare

Platbanda utilizata in proiectele mentionate mai sus este realizata din otel si poate fi produsa prin doua tipuri de procese de laminare. Cele doua tipuri sunt urmatoarele:

Laminare la cald ? astfel se produce platbanda care prezinta margini rotunjite, fiind cel mai des folosita in domeniul constructiilor metalice;
Laminare la rece ? materialul are margini perfect drepte, fiind o solutie foarte eficienta pentru realizarea de piese ce sunt necesare in proiecte in care precizia este un element important.

Prin oricare tipuri de mai sus este produsa, acest material este unul foarte calitativ

Platbanda este genul de material care poate fi destul de usor taiat sau gaurit. Mai mult decat atat, aceasta poate fi sudata destul de usor pentru a putea fi inclusa in structuri metalice.

Acest material se gaseste sub forma a mai multor grosimi si latimi, ce pot fi alese in functie de necesitatile fiecarui proiect in parte.

Platbanda este un material care detine o serie de calitati importante

Dupa cum am mentionat anterior, acest material detine o calitate superioara in comparatie cu alte materiale metalice din aceeasi gama, calitatile sale facand ca platbanda sa fie o solutie foarte eficienta pentru proiectele in care poate fi utilizata.

Acestea o fac sa fie remarcata in randul materialelor din gama respectica, iar calitatile de mai jos o situeaza in topul preferintelor specialistilor in constructii

Principalele 5 calitati pe care le are platbanda

Are o rezistenta ridicata avand in vedere ca materia prima din care este realizata este otelul. Acest lucru face ca aceasta sa nu fie influentata de factori externi si sa isi mentina in timp toate proprietatile pe care le preia de la materia prima;
Este maleabila in proiecte, adica poate fi usor adaptata in functie de particularitatile proiectelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca poate fi usor taiata, perforata sau sudata, iar astfel devine un material extrem de fiabil si adaptabil in functie de particularitatile unui proiect.
Este un material extrem de eficient de utilizat in cadrul proiectelor in care precizia este un factor foarte important.
Platbanda poate fi folosita intr-o varietate de proiect din industrii, precum: fabricare de mobila, constructii navale, confectii metalice, industria auto, dar si in cadrul proiectelor personale.
Are o durata de utilizare ridicata tot datorita materiei prime din care este realizata. De asemenea, materia prima ii ofera o duritate pe masura si o mentinere a calitatii in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *