Traditii si superstitii de REVELION. De ce trebuie sa tii in buzunar grau de ANUL NOU

Pentru a alunga spiritele rele din casa ta, nu trebuie sa astepti Revelionul in liniste, ci in zgomot si voie buna, cu usile larg deschise
Unii merg mai departe si tin in buzunar o capatana de usturoi, pentru ca spiritele rele sa-i ocoleasca. Si clopoteii agitati cu putere la miezul noptii alunga spiritele rele.
Anul Nou trebuie sa te prinda cu haine noi pentru ca in urmatoarele 365 de zile sa te innoiesti din toate punctele de vedere. De asemenea, pentru un an norocos si plin de iubire sunt de preferat hainele rosii, rosul fiind considerat culoarea veseliei si a dragostei
Pentru a avea parte de belsug, primul om care va trece pragul casei in noul an trebuie sa fie barbat
De Anul Nou nimeni nu are voie sa doarma, pentru ca va fi somnoros tot anul.
Sarutul este obligatoriu in noaptea de Revelion, daca doriti sa aveti parte de afectiune in anul ce vine. In ultima zi din an si in prima zi din cel nou, nu este bine sa facem cheltuieli sau sa aruncam ceva din casa, pentru ca ne dam afara si norocul.
Trebuie sa porti in buzunar cateva boabe de grau, “sa fii ferit de foamete in anul care vine” si bani “pentru ca Anul Nou sa nu te prinda sarac”. Daca nu doriti sa fiti datori tot anul ce vine, platiti datoriile pana la miezul noptii.
In Ajun, fetele nemaritate trebuie sa puna intr-un vas cu apa un fir de busuioc, o ramura de mar si un ban, astfel incat noaptea sa viseze alesul. La miezul noptii de Anul Nou este important sa deschideti usa, pentru ca anul vechi sa iasa si odata cu el tot ce a mers prost.
De Anul Nou trebuie sa se manance pestele, pentru o trecere lina si usoara in anul care vine. In noaptea dintre ani nu se plange; cei care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.
In noaptea de Revelion trebuie evitate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *