TRAFIC BLOCAT pe DN 72 Targoviste-Gaesti. Vezi care este CAUZA.

UPDATE. O parte dintre fostii salariati ai Mechel Targoviste care marti dimineata au blocat DN 72, in fata societatii, s-au imbrancit cu jandarmii mobilizati la fata locului, la ora transmiterii acestei stiri protestatarii deblocand soseaua si plecand in mars catre Prefectura Dambovita, potrivit Mediafax.
Dupa ce protestatarii au blocat timp de aproximativ 20 de minute DN 72, traversand in mod repetat pe o trecere de pietoni, jandarmii au intervenit pentru indepartarea acestora, cerandu-le sa deblocheze soseaua.
O parte dintre protestatari s-au impotrivit, la un moment dat imbrancindu-se cu jandarmii, insa in cele din urma oamenii au deblocat soseaua.
“Timp de aproximativ 20 de minute oamenii au traversat pe trecere, au mai trecut si masini, dar traficul a fost blocat si ingreunat. Ulterior au fost indepartati de pe carosabil si au revenit in fata sediului combinatului, unde au continuat protestul”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dambovita, Ciprian Vataselu.

Aproximativ 60 de fosti salariati ai Mechel Targoviste care au fost disponibilizati in luna martie au blocat, marti, DN 72 Targoviste-Gaesti, in fata sediului societatii, nemultumiti ca nu au primit salariile compensatorii si alte drepturi banesti prevazute in contractul de munca, informeaza Mediafax.
Ei reclama ca nu au primit cele trei salarii compensatorii, suma aferenta zilelor in care s-au aflat in preaviz si banii pentru concediu, solicitand ca reprezentantii conducerii societatii sa vina si sa vorbeasca cu ei pentru a lamuri situatia.
“Am lucrat la Mechel, am fost dati afara in martie, iar pana in 28 mai trebuia sa fi intrat in posesia banilor prevazuti in contractul colectiv de munca, respectiv trei salarii compensatorii, banii pe preaviz si cei de concendiu. Am primit pana acum doar prima de vacanta, de 800 de lei. Vrem sa vorbim cu liderii de sindicat si cu conducerea.
Presedintele de sindicat a venit la poarta si a vorbit cu noi, dar conducerea refuza sa vina si sa ne priveasca in ochi si sa poarte un dialog cu noi. Am mai protestat acum o luna si ni s-a zis ca se tegiverseaza primirea de catre noi a acestor bani, suma totala fiind de 18 miliarde de lei vechi, din cauza ca AJOFM Dambovita spune ca intre noi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *