Traficul se desfasoara in conditii de ceata, in cinci judete. Trafic aglomerat in Bucuresti, in cursul diminetii

Circulatia rutiera pe autostrazile A1, A3 si pe alte drumuri din cinci judete se desfasoara, vineri, in conditii de ceata densa, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.
Astfel, pe autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti vizibilitatea este redusa, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 44 – 64), A3 Bucuresti – Ploiesti (vizibilitate redusa, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 – 26), in Capitala si pe mai multe artere din judete precum Giurgiu, Olt, Dolj, Mehedinti sau Bihor.
Politia Romana recomanda soferilor sa conduca cu viteza adaptata, sa mareasca distanta in mers, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire (daca este cazul, si pe cele de ceata.
Bucuresti
?
Si in Capitala se circula, vineri dimineata, in conditii de ceata, vizibilitatea fiind scazuta, informeaza reprezentantii Brigazii Rutiere. De asemenea, suprafata carosabila este umeda, iar acest factor poate cauza derapaje si creste distanta de franare.
Politistii Brigazii Rutiere a Capitalei recomanda conducatorilor auto, printr-un comunicat de presa, sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere si a unui carosabil acoperit, sa pastreze o distanta suficienta fata de vehiculul din fata pentru a putea frana in conditii de siguranta, sa nu bruscheze comenzile autoturismului, sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare.
Politistii atrag atentia ca vineri se asteapta, in special in primele ore ale zilei dar si dupa-amiaza, ca valorile de trafic sa fie in crestere, putand cauza aglomerari mai ales in zonele periferice si pe arterele rutiere de intrare si iesire din Bucuresti.
Restrictii de trafic in mai multe judete
?
In judetul Buzau, pe DN10 Buzau – Brasov, din cauza lucrarilor care se executa la viaductul Stanca Teherau, in zona Siriu (intre kilometrii 85+534 si 86+948), circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone ramane restrictionata. Este instituita si restrictie de viteza de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau – Ploiesti, DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele, DN1 Sacele – Brasov.
In judetul Olt, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN64 Ganeasa – Ramnicu Valcea, intre kilometrii 34+000 si 40+915 metri, din cauza unor degradari aparute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrisoara (comuna Ganeasa). Traficul greu se desfasoara deviat, pe urmatoarea ruta ocolitoare: DN65 Ganeasa-Salcia, DJ677 Salcia-Plesoiu (DN64).
Pe DN13C, pe sectorul Vanatori (judetul Mures) – Cristuru Secuiesc (judetul Harghita), este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza unui podet avariat de o viitura.
Tot din cauza unui pod avariat de o viitura, in judetul Suceava, traficul greu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *