TRAGEDIE in MUNTENEGRU. Autoritatea pentru Turism a dispus un control la agentia Mareea Travel.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu, a dispus un control la agentia de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul in Muntenegru si Croatia, in cadrul caruia autocarul care transporta turistii romani s-a rasturnat intr-o prapastie, informeaza Mediafax.
ANT mai precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii luni, ca nu are competente legale pentru verificarea firmei de transport implicata in accident.
“Ca urmare a incidentului petrecut in Muntenegru, Autoritatea Nationala pentru Turism isi exprima condoleantele si intreaga compasiune pentru familiile victimelor care si-au pierdut viata in tragicul accident”, se mai spune in comunicat.
Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 19 morti si 28 de raniti, potrivit informatiilor disponibile in prezent.
Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, a precizat, pentru Mediafax, ca responsabilitatea pentru pagubele produse in urma accidentului din Muntenegru apartine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului incheiat de acesta cu agentia de turism.
Citeste si UPDATE: 19 romani MORTI dupa ce un autocar S-A RĂSTURNAT intr-o prapastie din Muntenegru. Vezi LISTA romanilor internati la clinica din Podgorica!
Una dintre prevederile contractului incheiat de Gregoy Tour, operatorul autocarului implicat in accident, si Mareea Travel, agentia care a organizat circuitul turistic, este ca transportatorul este responsabil, in conditiile legii, de toate pagubele produse beneficiarului (Marrea, n.r.) incluzand vatamarea corporala sau decesul pasagerilor, precum si pagube produse bunurilor acestora, din vina transportatorului sau a persoanelor pentru care e tinut responsabil, inclusiv conducatorii auto, a declarat Marius Usturoiu.
Unul dintre pasagerii accidentati in Muntenegru a declarat, pentru Stirile Pro TV, ca in momentul producerii accidentului soferul era intr-o depasire la intrarea intr-un viaduct si desi limita de viteza era de 50 km/ora, el avea in jur de 90 km/ora.
Marius Usturoiu a mai precizat ca in autocar se aflau 47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor.
El a relatat ca era vorba despre un circuit turistic in Muntenegru si Croatia de sase zile. Turistii au plecat sambata dimineata din Bucuresti, autocarul oprindu-se la Pitesti, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *