TRAGEDIE IN MUNTI: Mai multi alpinisti au murit in masivele Mont-Blanc si Ecrins din Franta

TRAGEDIE IN MUNTI: Mai multi alpinisti au murit in masivele Mont-Blanc si Ecrins din Franta

Cei doi alpinisti francezi, un barbat si o femeie in varsta de aproximativ 50 de ani, au fost gasiti morti marti dimineata, la altitudinea de 3.000 de metri, pe un ghetar din masivul Ecrins.
Alpinistii italieni, in varsta de 37 si 41 de ani, originari din regiunea Piemont, au fost victimele une avalanse care a afectat un grup alcatuit din cel putin sapte persoane, incusiv patru italieni, un ghid grec si clientul acestuia.
Avalansa de pe Mont Blanc du Tacul, o prima parte a traseului de ascensiune spre cel mai inalt varf al Alpilor (4.807 m), s-a soldat si cu ranirea unui ghid italian, care a fost gasit viu de catre echipele de salvare.
Ghidul se afla in continuare, marti dimineata, in sectia de terapie intensiva de la spitalului din Annecy (sud-est).
“Ar putea exista o a patra victima, deoarece o persoana” este disparuta, a subliniat Jandarmeria franceza, precizand ca va continua cautarea acesteia in locul unde s-a produs accidentul.
“Cei trei alpinisti au fost acoperiti (de zapada) intr-o crevasa”, a precizat Jandarmeria. “In momentul accidentului este posibil sa fi fost aproximativ 40 de persoane care escaladau muntele”, a adaugat ea.
Grupul a parasit in jurul orei 2.00 refugiul Cosmiques, situat mai jos, la altitudinea de 3.600 de metri, pentru a continua ascensiunea. In total, 27 de persoane s-au adapostit in refugiu in noaptea de luni spre marti, au anuntat jandarmii.
Douazeci de jandarmi, cinci pompieri si doi salvamontisti au fost mobilizati pentru a interveni in locurile unde s-a produs accidentul.
“Conditiile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *