Traian Basescu a cerut cetatenia Republicii Moldova

de Catalina Manoiu Publicat la: 18.03.2016 11:46 Ultima actualizare: 18.03.2016 11:47

Fostul presedinte Traian Basescu a facut recent demersurile pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova, au declarat, vineri, surse apropiate fostului presedinte.

Fostul presedinte Traian Basescu a cerut, recent, cetatenia Republici Moldova, avand in vedere faptul ca actualul guvern de la Chisinau este unul stabil, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate fostului presedinte.
Potrivit surselor citate, un aspect care va catari greu in obtinerea cetateniei Republicii Moldova de catre Traian Basescu il constituie faptul ca in timpul mandatelor sale peste jumatate de milion de moldoveni au dobandit cetatenie romana.

Traian Basescu anuntase inca din 2013 ca doreste sa depuna cerere pentru cetatenia moldoveana, dupa ce-si va incheia si cel de-al doilea mandat de presedinte. De altfel, prima vizita pe care facut-o, in aprilie 2015, a fost la Chisinau. Cu acel prilej, fostul sef de stat a spus ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, invocand faptul ca situatia politica din aceasta tara nu este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *