Traian Basescu neaga orice legatura cu Puiu Popoviciu

Traian Basescu neaga orice legatura cu Puiu Popoviciu

Presedintele Traian Basescu a reactionat, joi, la implicarea numelui sau in scandalul legat de omul de afaceri Puiu Popoviciu, sustinand ca nu a avut nici-o legatura cu acesta.

Basescu a negat orice implicare in scandal, afirmand ca nici in calitate de primar si nici in calitate de presedinte nu a avut legaturi cu Popoviciu, relateaza Realitatea TV.

“Fostul primar Traian Basescu nu a avut nici-o legatura cu transferul de proprietate implicat in scandalul de la Baneasa. Presedintele Romaniei nu a fost niciodata la sediul companiei omului de afaceri invocat in aceste inregistrari”, potrivit unui comunicat al Cotroceniului.

Fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Cornel Serban, a declarat ca omul de afaceri Puiu Popoviciu avea legaturi si cu presedintele Traian Basescu si cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

“La omul de afaceri Puiu Popoviciu fac coada sa intre Basescu si Tariceanu”, a declarat Serban, potrivit referatului de arestare facut de procurori, informeaza Realitatea TV.Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost retinut, impreuna cu alte trei persoane (fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, Petru Pitcovici de la DGA si Aurel Neculae, fostul rector al Universitatii de Agronomie) pentru ca ar fi participat la o tranzactie legata de un teren aflat in proprietate publica.Presa a relatat ca numele lui Popoviciu se incruciseaza si cu numele catorva politicieni: Traian Basescu (cel care a semnat proiectul de tragere a retelei de apa si canal chiar pentru cartierul rezidential din Baneasa), Adriean Videanu (in mandatul caruia municipalitatea a pus umarul la crearea infrastructurii din acelasi cartier) si Calin Popescu Tariceanu (care si-a construit un nou sediu pentru compania sa de automobile pe terenul aceluiasi cartier).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *