Traian Basescu: “Nu avem DNA, avem institutia Laura Codruta Kovesi”. Ce spune despre revocarea sefei DNA

Traian Basescu considera nesabuita o revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi, apreciind ca aceasta ar putea fi interpretata ca un semnal al abandonarii luptei anti-coruptie. “Presedintele are in vedere un complex mult mai mare de elemente cand ia decizia, nu o simpla schimbare administrativa. Laura Codruta Kovesi a devenit o institutie, ea insasi. Nu avem DNA, avem institutia Laura Codruta Kovesi. Asta ne-a intrat in cap la toti.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l aiba in vedere presedintele este ca printr-o decizie de revocare nu cumva sa fie acuzat, pentru ca ar fi catastrofal si pentru tara, sa nu fie acuzat ca ar vrea sa o indeparteze pentru ca nu-i mai place lupta anti-coruptie. Riscul ca presedintele sa fie considerat drept unul care a abandonat lupta impotriva coruptiei este major daca va face o revocare nesabuita. Kovesi ar trebui tinuta in functie pana la sfarsitul mandatului”, a declarat Traian Basescu, la Romania TV.
Citeste si Sebastian Ghita: I-am dat bani lui Kovesi pentru o masina. Banii nu au mai fost returnati. Kovesi: Minciuna incalificabila
Fostul presedinte s-a referit si la relatia dintre DNA si SRI. “M-am chinuit cativa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *