Traian Basescu, cearta apriga in Senat, cu vicepremierul Paul Stanescu: “Iarna nu-i ca vara? Ati ajuns si voi la concluzia asta?”

Senatorul PMP Traian Basescu a dorit sa afle numarul de contracte semnate pentru constructia de autostrazi din 2016 pana in prezent.”Eu nu cer sa va dati demisia, imi voi face datoria sa votez pentru sustinerea motiunii, dar va dau un minut din cele trei ale mele sa imi raspundeti la o intrebare: cate contracte s-au semnat de la alegerile din 2016 si pana astazi pentru autostrazi, cai ferate, pe Coridoarele 4, adica Constanta-Nadlac sau Constanta-Curtici, (…) avand in vedere Pitesti-Sibiu, cate contracte s-au semnat din bani europeni (…), Giurgiu – Bucuresti – Focsani – Bacau – Iasi – Albita si cate contracte s-au semnat pe Coridorul pan-european numarul 7, adica Dunare?”, a intrebat Basescu.Vicepremierul Paul Stanescu a replicat ca isi aminteste ca Basescu sustinea cu multi ani in urma ca Romania nu are nevoie de autostrazi.
Citeste si Motiunea simpla depusa de PNL si PMP impotriva ministrului Fondurilor Europene a picat”Mi-aduc aminte ca domnia sa ne spunea cu multi ani in urma ca n-avem nevoie de autostrazi. Dar asa e omul, se mai schimba. Sigur apreciem interesul pe care Opozitia parlamentara il arata vizavi de absorbtia fondurilor europene si sper ca demersul dumneavoastra sa nu fie doar unul politicianist. Spun asta pentru ca in 2016, dragi colegi din PNL, Guvernul Ciolos, pe care l-ati sustinut, a avut absorbtie zero. N-am vazut aceeasi preocupare din partea dumneavoastra, nici cand Guvernul Boc avea absorbtie de 3,5% in doi ani de guvernare, nu v-am vazut sa fiti asa de ingrijorati, nici pe dumneavoastra, dragi colegi de la PMP”, a spus Stanescu.Fostul sef de stat a explicat ca in perioada la care s-a referit Paul Stanescu, Romania nu era membru al Uniunii Europene si nu beneficia de fonduri nerambursabile.
“Vreau sa va aduc aminte, domnule Stanescu, ca va legati de o afirmatie din 1997, cand Romania era in incetare de plati, iar prioritatea transporturilor atunci era reabilitarea infrastructurii existente. Daca veniti din Oltenia pana la Bucuresti cu masina veniti pe drumuri nationale reabilitate in timpul meu. Sau daca va duceti in Moldova pana la Iasi – drumul ala pe patru benzi. Sau daca mergeti pe Valea Oltului, zonele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *