Traian Basescu, despre suspendarea decretului in cazul sefului Statului Major al Apararii: Ambele parti au gresit

“Important este ca cea mai inalta functie militara a intrat in jocul politic. Aici ambele parti au gresit. In primul rand, ministrul Les s-a dus cu o candidatura care nu indeplinea conditiile din lege, adica cel pe care il propunea sef al Statului Major trebuia sa fie ori comandant de arma (…) ori sa fie unul dintre loctiitorul sefului Statului Major a Armatei. Ori ministrul Les s-a dus cu o propunere care nu este in conformitate cu legea, pe buna dreptate respinsa de presedintele Iohannis”, a afirmat Traian Basescu, dupa sedinta Colegiului National al PMP.
In opinia lui Basescu, presedintele Klaus Iohannis trebuia sa obtina si avizul premierului pe decretul de prelungire a mandatului, desi acest lucru nu este prevazut in lege.
“Din punctul de vedere al presedintelui Iohannis, cred ca trebuia sa incerce sa asimileze ideea de numire cand avea nevoie si de un acord al ministrului Apararii si de avizul premierului cu ideea de prelungire, desi in lege nu este prevazut. In lege nu este data solutia preavizelor la prelungire, dar probabil si instanta (…) a plecat de la premisa simetriei si la prelungire ca la numire. Vom vedea insa cand va fi judecata de fond. In orice caz, instigatorul la nereguli a fost ministrul Les care s-a dus cu o propunere care nu corespundea legii”, a sustinut Traian Basescu.
Curtea de Apel Bucuresti a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *