Traian Basescu, huiduit in timpul serbarilor de la Tebea

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 15.09.2013 11:11 Ultima actualizare: 15.09.2013 14:48

Presedintele Traian Basescu a participat duminica la Serbarile nationale de la Tebea, judetul Hunedoara, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Seful statului a fost intampinat de Garda de onoare, care i-a prezentat onorul.? Mai mult, seful statului a fost huiduit in timp ce depunea o coroana, iar unul dintre cei aflati la Tebea a aruncat cu o bucata de paine in el.

Basescu a lansat un apel catre oameni sa participe ori de cate ori pot la ceremoniile care il comemoreaza pe Avram Iancu, deoarece acesta a luptat pentru iesirea din iobagie, potrivit Mediafax. Totodata, el a afirmat, dupa depunerile de coroane la mormantul lui Avram Iancu, ca acesta a luptat “pentru iesirea din iobagie si pentru demnitatea nationala”, motiv pentru care a si intrat in conflict cu revolutionarul ungar Kossuth Lajos.
“Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate si pentru romani. Sa participam ori de cate ori putem la ceremoniile care-l comemoreaza”, a afirmat Basescu.
Dupa depunerea de coroane, seful statului a turnat apa la radacina gorunului pe care l-a plantat acolo in urma cu cativa ani, timp in care presedintele a fost huiduit de o parte dintre cei aflati la serbari.

Intre oficialitatile prezente la manifestari se afla si ministrul de Externe, Titus Corlatean.
Duminica, incepand cu ora 11.00, se desfasora Serbarile nationale “Tebea” 2013, inchinate memoriei lui Avram Iancu. Incepand cu ora 11.00, la Complexul Istoric din Tebea, comuna Baia de Cris, va avea loc ceremonialul public care va cuprinde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *