Traian Basescu: Pragul la abuz in serviciu se refera strict la incalcarea drepturilor fundamentale, nu la bani

“As vrea sa vorbesc putin de manipulare. S-a spus ca se ia independenta Justitiei. Este o mare minciuna. In primul rand ca toate aceste legi imping mai multa responsabilitate la CSM. O sa vedeti, daca va uitati in proiectul de modificare a Legii 317/2004, care e CSM-ul, veti vedea ca CSM-ul este Dumnezeul Justitiei. Impartit pentru procurori, Sectia de procurori, pentru judecatori, Sectia de judecatori. Deci se produce o separare a sectiilor, fiecare pe categoria de probleme specifice meseriei. Si vine legea si cu o completare: nu poti sa fii in CSM daca nu ai vechime minimum sapte ani in bransa, ori procuror, ori judecator”, a declarat Traian Basescu vineri seara, la Romania TV.
El a adaugat ca un alt element important introdus prin modificarea legilor justitiei este cel privind “auditarea sistemului de repartizare aleatorie a dosarelor, ca sa se previna intrarea pe canal a unor clienti, ori ca sa fie scapati, ori ca sa fie acuzati”.
“Se auditeaza la fiecare doi ani, cu auditor international, e foarte important. Sigur ca multora nu le convin lucrurile acestea. Si mai ales cred ca nu le convine mutarea Sectiei de investigare a infractiunilor comise de magistrati la Parchetul General, dar toate lucrurile acestea nu fac decat sa consolideze justitia. Se separa munca de procuror de cea de judecator, sunt amandoi magistrati, dar statutele le sunt complet diferite”, a afirmat Basescu.
Liderul PMP a mai spus ca, in schimb, va fi foarte atent la modificarea Codurilor penale in Parlament.
“Vreau sa fim foarte clari si mie mi-e teama de intrarea cu picioarele in Codul penal si Codul de procedura penala pe care ar face-o, eventual, PSD cu ALDE. Pe de alta parte, este exact manipularea care s-a aplicat si celor care au iesit in strada, care s-a incercat a se aplica si la Bruxelles in Parlamentul European. Nimeni inca… Parlamentul nu a inceput sa lucreze modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala. (…) Eu nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *