Traian Basescu: Riscam sa fim manipulati de cei care au interese ca justitia sa nu progreseze

“Pentru a nu fi victime ale manipularii, trebuie sa citim!?
Eu am citit !
Legile 303, 304 si 317 toate din 2004 au aproape 14 ani de cand sunt in vigoare. Cu minusurile si plusurile lor, acestea au fost legile prin care justitia si-a dobandit independenta in relatia cu politicul.
Aplicarea in practica a acestor trei legi pentru un timp indelungat, a aratat articole si chiar concepte, care trebuiesc modificate, pentru ca justitia sa poata face acel salt calitativ de care avem?nevoie pentru ca Romania sa devina un stat de drept consolidat. Acesta este motivul pentru care unele articole si concepte trebuiesc revizuite, ajustate, reformulate.?
Cu certitudine, trebuiesc clarificate elemente precum :-raspunderea magistratilor;-separarea carierei judecatorilor de cea a procurorilor;-egalitatea de tratament in instanta de judecata a procurorului si avocatului;-protejarea judecatorului de eventuale abuzuri ale procurorilor;-cresterea si consolidarea independentei inspectiei judiciare ;-separarea activitatii profesionale a celor doua sectii ale CSM etc.
Curtea Constitutionala care are acum in analiza cele trei legi va retrimite unele articole inapoi la Parlament pentru a fi corectate avand in vedere ambiguitatile, stangaciile si erorile de formulare ale unor articole.
O spun ca om care la terminarea mandatului declara a”justitia a facut progrese enorme, dar inca este un drum lung pana la o justitie consolidata, credibila si predictibila”.
Am citit si am analizat cu creionul in mana modificarile la cele trei legi, asa cum ele au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *