Traian Basescu: Sunt procurori care falsifica dosare. Fostul presedinte cere comisii parlamentare pentru modificarea Codurilor penale

“Sunt metode de fabricarea dosarelor, degeaba spune doamna Kovesi ca nu se fabrica dosare, iar proba o avem cu acest procuror Negulescu, in rest eu spun lucruri aflate de avocati si de la inculpati”, a afirmat Basescu la Romania Tv. El a enumerat mai multi procurori care falsifica dosare.
“Ma intreb cat tupeu trebuie sa ai sa faci asemenea afirmatii cand cazul Negulescu il stie o tara intreaga. Va mai pot spune procurori care falsifica dosare: doamna procuror Rosu de la DNA, doamna Sutima care a fost la Parchetul General sef de sectie, doamna procuror Petrescu de la Parchetul General. Nu am retinere sa va spun ca sunt mult mai multi Negulesti in interiorul sistemului”, a adaugat Basescu. El a explicat “procedee” prin care se fabrica dosare.
“Sunt dosare in care un cetatean, de regula cu probleme, este chemat, instruit sa intre telefonic in dialog cu un alt cetatean din anturaj si sa-i spuna: Ti-aduci aminte acum trei ani cand x nu stiu ce a facut. Pana la urma incearca sa obtina niste probe indirecte. Pana la urma, cuplat cu denuntul facut de denuntator, iata proba pentru care trebuie sa intre in puscarie”, a mai sustinut Basescu.
Liderul PMP a afirmat ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa inteleaga ca “a continua sa acopere mizeria din DNA si din procuratura, in general, este gresit”.
“Eu imi asum categoric procesul de consolidare a institutiilor de forta ale Romaniei. Ar fi o copilarie sa spun ca nu am vrut, eu am vrut. (..) Nu am schimbat la timp oamenii din functie. Adica, trebuia sa ma opresc cu Codruta Kovesi, dupa ce a avut doua mandate la Parchetul General era suficient. Dupa 6 ani in functie trebuia sa-l schimb si pe Coldea. Erau prea tineri si puterea i-a deformat, foamea de putere i-a deformat”, a spus Basescu.
Potrivit acestuia, la bilantul DNA, prezentat joi, niciun magistrat nu a vorbit despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului.
“Am urmarit toate discursurile cu interes, a fost presedintele ICCJ care a vorbit de preventie, dar niciun inalt magistrat – nici Kovesi, nici reprezentanta CSM, niciun procuror – nu a vorbit despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a mai afirmat Basescu.
El a aratat ca se astepta ca la bilantul DNA liderii justitiei sa fi reclamat ca au Coduri care trebuie aduse la zi, in acord cu deciziile CCR.
“As fi vrut astazi, la ora de bilant, sa aud de la liderii justitiei ca trebuie urgentat si Parlamentul sa introduca modificarile cerute de peste 50 de decizii de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale. Mi-as fi dorit sa aud ca trebuie introdusa urgent in Codul penal Directiva 343 a UE pentru care avem termen pana in aprilie anul viitor. De ce sa o mai intarziem? Mi-as fi dorit sa aud ca trebuie respectata conventia de la New York pe care Romania a ratificat-o, conventia de lupta impotriva coruptiei (…). M-as fi asteptat ca acesti oameni sa fi reclamat ca au niste Coduri care nu sunt aduse la zi”, a mai aratat Basescu.
Un procuror nu falsifica dosare, probe, nu are agenda ascunsa si nu face jocuri politice, a declarat, joi, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, la prezentarea bilantului institutiei pe anul trecut.
Senatorul PMP Traian Basescu sustine necesitatea infiintarii unei comisii in care sa fie reprezentate toate partidele parlamentare si care sa aiba drept scop aducerea Codului penal si a Codului de procedura penala la zi, inclusiv prin introducerea prevederilor Directivei 343 a Uniunii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *