Transportatorii ameninta cu noi proteste spontane, dupa esecul negocierilor cu guvernul privind tarifele RCA

Cele cinci asociatii ale transportatorilor care au participat miercuri la discutii cu cei doi vicepremieri, Costin Borc si Vasile Dancu, pe tema inghetarii tarifelor asigurarilor obligatorii RCA, se declara dezamagite de rezultatul negocierilor si ameninta cu declansarea unor noi proteste spontane, potrivit unui comunicat publicat miercuri de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
Protestele transportatorilor ar putea insemna blocari de drumuri sau frontiere si “simplul mers cu 30 km/h de catre fiecare camion o ora pe zi”. Intr-un comunicat de presa comun se precizeaza ca “Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM se declara dezamagite de rezultatele intalnirii avute astazi, 3 august 2016, cu reprezentantii Guvernului si Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), intrucat nu s-a ajuns la nicio concluzie, prin urmare daca vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de catre fiecare camion o ora pe zi, generand mari blocaje de trafic, autoritatile sa nu fie surprinse.
In urma intalnirii dintre UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM de la Guvern pe tema RCA cu Vicepremierii Costin Borc si Vasile Dancu, Directorul de cabinet al Primului-Ministru, Paul Gheorghiu si cu reprezentantii ASF, reprezentantii Guvernului au precizat ca vor face o analiza precisa pe datele furnizate de ASF si Consiliul Concurentei, insa nu pot preciza un termen exact cand aceasta analiza va fi finalizata si nici nu pot spune care vor fi solutiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piata RCA si normalizarea tarifelor.
In aceste conditii, patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM vor organiza o intalnire pentru a decide data unui protest la nivel national, situatia transportatorilor rutieri devenind extrem de critica. Majoritatea operatorilor de transport sunt adusi la faliment, dupa ce tarifele de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *