Tranzactiile cu masini second-hand au crescut spectaculos in primele sase luni ale anului. Ce masini prefera romanii

“Programul Rabla a inceput in luna mai si isi va face simtite efectele si in urmatoarele luni, astfel ca piata poate incheia anul cu peste 110.000 masini noi. De asemenea, numarul masinilor second-hand din import inmatriculate a fost in mod constant mare in cele cinci luni de dupa eliminarea timbrului de mediu, media lunara fiind de 47.000 de masini. In acest ritm, piata masinilor second-hand din import poate trece de 500.000 de unitati, la fel si sectorul reinmatricularilor”, a declarat Cristian Cojocaru, manager de vanzari la Autovit.ro.
Piata masinilor noi a crescut cu 27%, pana la 45.000 de unitati, ceea ce inseamna cel mai bun parcurs din 2009 pana in prezent, dupa cum arata datele publice oferite de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Piata masinilor second-hand din import a avut un avans de 86%, pana la 253.000 de masini, februarie fiind o luna record, cu 68.000 de masini inscrise in circulatie.
Inmatricularile de masini second-hand pe plan intern (reinmatriculari) au urcat cel mai mult dintre cele trei categorii analizate, cu 130%, in doua luni depasindu-se 50.000 de unitati, spre deosebire de anii anteriori, cand pragul de 20.000 de unitati pe luna era atins foarte rar. In plus, media lunara in perioada februarie – iunie 2017 a trecut de 45.000 de unitati, acest lucru datorandu-se tranzactiilor realizate in ultimii ani.
“Piata inmatricularilor a fost puternic influentata de eliminarea taxei auto. Majoritatea masinilor rulate din import oferite spre vanzare au fost inmatriculate voluntar de catre vanzatori, atat din stocuri cat si din importurile recente, din cauza impredictibilitatii legislatiei fiscale. Din datele inregistrate de Autovit.ro, estimam ca peste 15% din totalul de autoturisme rulate de import si inmatriculate in acest an raman oferite spre vanzare, nefiind inca tranzactionate”, a completat Cristian Cojocaru.
In ceea ce priveste anunturile de pe Autovit.ro din primul semestru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *