Tratati-va sinuzita prin acupuntura!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Vremea capricioasa din ultimul timp favorizeaza aparitia racelilor, a asteniilor de toamna sau a sinuzitelor. Desi acupunctura este o metoda veche de tratament, care se bazeaza pe medicina traditionala chineza, procedeul este des folosit in tratamentul acestor afectiuni.
?In functie de pacient si de cat de avansata este boala se stabileste o schema de tratament, dupa care se pun acele?, ne‑a explicat Beatrice Barna, medic specialist medicina generala, competenta acupunctura si fitoterapie, de la clinica Acu-Clinique, din Bucuresti. Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament sufera de afectiuni reumatice, discopatii sau probleme de articulatii, dar si de sinuzite sau nevralgii, specifice sezonului rece.

?Am tratat sinuzite, chiar si cronice. In astfel de afectiuni, punctul dintre ochi este cel mai des folosit?, ne-a spus Beatrice. O sedinta de acupunctura dureaza o jumatate de ora, timp in care medicul pune pe corpul pacientului aproximativ 20 de ace de unica folosinta. Bolnavii care apeleaza la o astfel de terapie sunt majoritatea trecuti de varsta a doua.

?Pacientii fideli ai acestei terapii sunt cei de varsta a doua, insa de ceva timp, multi tineri sunt receptivi la astfel de terapii. Pot sa spun ca am pacienti cu varste intre 20 si 81 de ani?, ne-a mai spus dr. Barna. Odata cu inceperea terapiei prin acupunctura, medicul recomanda pacientului un regim alimentar fara fainoase si prajeli, dar si mult sport. Procedura nu este dureroasa, iar pentru vindecare este nevoie de o serie de 10-15 sedinte, una la doua zile, o sedinta de terapie cu ace costand 30 de lei.

spot_imgspot_img