Travestitul Naomi va concura la sectiunea de interpretare a festivalului Mamaia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Batranul si singurul festival national de muzica pop, cel de la Mamaia, debuteaza astazi cu o premiera.

Pentru prima oara, intr-o manifestare oficiala din cadrul showbizului romanesc, pe scena va urca un travestit. Este vorba despre deja „celebra” Naomi (Florin Moldovan este numele din actul de identitate), care va concura la sectiunea interpretare. De mentionat ca Moldovan-Naomi incearca de 10 ani sa treaca de preselectia concursului de interpretare de la Mamaia, toate prezentele sale anterioare fiind sortite esecului. La primele sase incercari, Naomi a concurat sub identitatea originala.

Anul acesta, la preselectie, membrii juriului au trait cu teama ca o eventuala eliminare a lui Naomi (anul acesta, in premiera s-a aplicat un sistem de preselectie propus de ziarul Cotidianul si care a constat in spectacole/minifestivaluri zonale, desfasurate in opt localiitati din tara ? n.a.) ar putea aduce o plangere a acestuia la Consiliul de Combatere a Discriminarii.

Moldovan-Naomi s-a mai facut cunoscut in urma cu cinci ani si prin faptul ca solicita (si a obtinut) diverse donatii de la oameni politici, dar sumele le-a utilizat in alte scopuri, motiv pentru care a si fost cercetat penal.

O alta premiera la Mamaia 2008 o reprezinta absenta ? la sectiunea creatie ? pieselor compozitorilor consacrati. Atat a celor care au devenit cunoscuti inainte de 1989, cat si a celor din noul val. De altfel, nici la preselectie compozitorii cunoscuti nu au trimis piese pentru a incerca sa prinda finala de la Mamaia. Dintre compozitorii celor 17 piese care vor intra in concursul de creatie, nume cunoscute sunt doar Dan Helgiug, Marian Ionescu (notorietatea le vine insa de la trupele in care canta) si Mihai Alexandru (creditat cu cinci piese bune legate insa de interpretarea fostei sale sotii, Nicola).

Programul Mamaia 2008

21 august: concurs interpretare si creatie (ora 20.45), recital Smiley
22 august: concurs interpretare si creatie (ora 20.45), recital comun ? Nico, Anna Lesko, Keo, George Nicolesco, Distinto, Ann”es, Julia, Provincialii, Marcel Pavel, Diva”s Live.
23 august: semifinale interpretare si creatie (ora 20.45), recital Madinga
24 august: Gala Laureatilor (ora 20.45), recital comun Parlament, Edict, Directia 5 si… membrii juriului.

Premiile festivalului

Locul 1 sectiuni ? 1.500 de euro
Locul 2 sectiuni ? 1.000 de euro
Locul 3 sectiuni – 500 de euro
Marele Premiu ? un autoturism

Se mai acorda Premiul presei, Premiul „Teo Peter” si premiul oferit de presedintele juriului, Madalin Voicu.

spot_imgspot_img