Trei productii din Romania, nominalizate la Prix Europa 2008

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Trei productii din Romania se numara printre cele 213 proiecte pentru televiziune, radio si media emergente, din 31 de tari europene, care concureaza pentru un premiu la cele opt categorii ale Prix Europa, eveniment ce se va desfasura in perioada 18 – 25 octombrie, la Berlin.

Pe lista scurta a Prix Europa 2008 , care premiaza cele mai bune productii pentru televiziune, radio si media emergente, au intrat trei productii romanesti: „Testimony/ Testimonial” a lui Razvan Georgescu, inscrisa de Starcrest Media GmbH la categoria „Documentar TV”, „Barbierul din Sevilla” de Iulia Rugina, regizata de Toma Enache, si „Ion Gavrila Ogoranu – Cum mi-am cerut condamnarea la moarte” de Ion Costin Manoliu, regizata de Mihai Lungeanu, inscrise de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) – Radio Romania la sectiunea „Documentar Radio”.

„Barbierul din Sevilia” este o adaptare dupa Pierre Beaumarchais scrisa de Iulia Rugina, in regia lui Toma Enache. Productia relateaza povestea lui Matei Lindor, unul dintre cei mai importanti producatori de muzica din Romania actuala, cel mai potrivit om pentru a promova melodiile care au valoare comerciala si nu artistica, dar care reprezinta un succes pe scena muzicala.

In competitia Prix Europa au mai fost inscrise alte cateva productii romanesti: „Podul de Flori”, regizata de Thomas Ciulei, coproductie romano-germana intre Europolis Film, Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii si CiIon Films Germania, „Das Semester Ticket/ Biletul semestrial” (inscrisa in competitie de Radio Romania Cultural), „Angajare de clovn” (Radio Romania), si „Microfonul care darama ziduri”, scrisa si regizata de Cristian Ivanes (Radio Cluj).

Productiile selectionate pe lista scurta a Prix Europa vor concura, in perioada 18 – 25 octombrie, pentru unul dintre cele 12 premii Taurus, care vor fi decernate in cadrul unei ceremonii la care va lua parte Hans-Gert P?ttering, presedintele Parlamentului European.

Competitia este deschisa radiodifuzorilor si producatorilor si este accesibila profesionistilor media din intreaga Europa. Cele opt categorii de concurs sunt „TV Fiction”, „TV Documentary”, „TV Current Affairs”, „TV Iris pentru programe multiculturale”, „Prix Gen?ve-Europe pentru cel mai bun scenariu de fictiune”, „Radio Fiction”, „Radio Documentary” si „Emerging Media”, categoria destinata online-ului.

La finalul festivalului, 12 productii vor primi, fiecare, suma de 6.000 de euro si un trofeu oficial Prix Europa.

spot_imgspot_img