Trei straini au fost arestati preventiv pentru calauzirea a 154 de migranti pe Marea Neagra, spre Romania

Trei barbati cercetati pentru calauzirea a 154 de migranti pe Marea Neagra, un turc, un irakian si un iranian, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, a anuntat, luni, Garda de Coasta din Constanta.
Citeste si: Merkel avertizeaza Ungaria ca va fi sanctionata daca refuza cota de refugiati impusa de UE
Arestarea preventiva a celor trei a fost dispusa, duminica,?de un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Constanta, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.
In paralel, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au continuat cercetarile in cazul ambarcatiunii suspecte interceptate in Marea Neagra pe 12 septembrie, la bordul careia se aflau 154 de migranti originari din Iran si Irak.
“Dupa declansarea procedurilor specifice de escortare a ambarcatiunii in Portul Midia, unde au fost desfasurate activitati de debarcare, triere si evaluare medicala a celor 157 de persoane, alaturi de celelalte institutii implicate, au fost demarate cercetarile la sediul Garzii de Coasta. In urma cercetarilor efectuate, a rezultat ca ambarcatiunea era condusa de cetateanul iranian G.M., in varsta de 32 ani, impreuna cu cetateanul turc Y.E. in varsta de 27 de ani si cetateanul irakian S.M. in varsta de 20 de ani, care au plecat impreuna cu grupul de migranti, in data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei”, se precizeaza in comunicat.
Citeste si: Un pakistanez a fugit dintr-un centru pentru refugiati din Romania
Conform aceleiasi surse, la bordul ambarcatiunii se aflau 56 de copii si 98 adulti, care intentionau sa ajunga in mod ilegal in Romania. Intregul grup de migranti a intrat in custodia Inspectoratului General pentru Imigrari, urmand sa fie luate masurile legale care se impun.
Cele trei calauze sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *