Trucuri in bucatarie: Sosurile pe care orice gospodina trebuie sa stie sa le pregateasca

Maioneza
Ingrediente:
a?? 4 galbenusuri fierte, tari;a?? 4 galbenusuri crude;a?? 800 ml ulei;a?? 200 g lamaie;a?? sare – dupa gust;a?? piper alb – dupa gust;a?? 1-2 linguri de sifon rece;a?? 1-2 linguri smantana la temperatura camerei, adaugata la sfarsit
Preparare:
Galbenusurile fierte se trec prin sita sau razatoarea fina. Se amesteca bine cu cele crude, sarea necesara si o lingurita de zeama de lamaie, cu ajutorul telului. Se adauga uleiul in picaturi, amestecand ritmic si conbtinuu, pentru incorporarea acestora in galbenusul de ou.
Se stropeste sosul cu cateva picaturi de sifon rece pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga uleiul in fir subtire, amestecand continuu energic. Din cand in cand se adauga cate o lingura de zeama de lamaie strecurata, alternativ cu cateva picaturi de sifon rece. Se adauga si praful de piper alb. Se continua amestecarea pana ce se mantuie toate ingredientele. La sfarsit se adauga smantana. Se gusta de acreala. Se pastreaza la frigider maxim 48 ore.
Nota: Toate ingredientele folosite la prepararea maionezei trebuie sa fie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *