Trucuri practice sa reduci facturile lunare

Chibzuieste energia electrica
Preturile la lumina cresc in mod constant si-ti reduc simtitor bugetul – iata cateva reguli de baza care te ajuta sa faci economii:
Conform specialistilor, un sfert din consumul de curent din gospodarii este dat de functionarea frigiderului/congelatorului. Prin urmare, investeste intr-un “racitora” cu clasa energetica A++ sau A+++, ale carui costuri initial mai ridicate vor fi amortizate prin faptul ca aparatul consuma mai putin si are performante mai ridicate.
Nu ai bani de un frigider nou? Foloseste-l atunci pe cel vechi in mod corect. Amplaseaza-l departe de orice sursa de incalzire – aragaz, fereastra -, si lasa in spatele aparatului un spatiu de cel putin 10 cm pentru a asigura fluxul de aer ce previne supraincalzirea. Schimbatorul de caldura din spate trebuie sa fie mereu curat – unul murdar putand pierde pana la o treime din energia electrica consumata.? Inlocuieste garnitura de etansare a usii, atunci cand incepe sa se uzeze, si tine aparatul plin. Cand n-ai multa mancare inauntru, completeaza cu recipiente in care ai pus apa. Seteaza termostatul la o temperatura de 5-7 0C in frigider? si? la minus 18 0C pentru congelator.
Ponderea masinii de spalat in totalul energiei consumate este de 10%. O cifra serioasa, nu? Prin urmare, alege, ca si la frigider, una cu clasa energetica A++. Opteaza pentru programe cu apa cat mai rece, foloseste la nivel optim capacitatea de incarcare a cuvei si nu supraincarca uscatorul.
Mai multe solutii salvatoare gasesti pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *