Trump, avertisment dur pentru presedintele Iranului: Nu mai ameninta SUA, vei suporta consecinte cum putini in istorie au suportat

Donald Trump a lansat aceste amenintari la adresa Iranului luni, intr-un mesaj postat pe Twitter, dupa ce Rohani a declarat duminica ca “americanii trebuie sa inteleaga ca pacea cu Iranul este mama oricarei paci, iar razboiul cu Iranul este mama tutuor razboaielor”.
“Sa nu mai ameninti niciodata Statele Unite din nou sau vei suporta consecinte cum putini in istorie au suportat vreodata”, a scris Trump cu majuscule.
Locatarul Casei Albe a retras in mai Statele Unite din acordul in dosarul nuclear iranian, incheiat in 2015, la Viena, cu scopul de a impiedica Teheranul sa se doteze cu arma nuclara si a dispus o inasprire a sanctiunilor americane.
Rohani l-a avertizat duminica pe Trump “sa nu se mai joace cu coada leului”. “Altfel o vei regreta”, l-a amenintat el.
Trump a sugerat ca lideri iranieni “vor suna si vor spune “hai sa facem o intelegere””, insa Iranul a respins orice negocieri.
Rohani l-a criticat pe Trump din cauza ca a amenintat sa reimpuna sanctiuni, din cauza ca a mutat Ambasada Statelor Unite in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim si ca a interzis intrarea pe teritoriul american cetatenilor unor tari musulmane.
Trump sugereaza in mesajul de luni – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *