Tsipras: Imi este rusine de modul in care trateaza liderii UE drama migrantilor

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat vineri, intr-o interventie in parlamentul de la Atena, ca se simte rusinat de modul in care Uniunea Europeana trateaza criza migrantilor, pasand responsabilitatea de la un stat la altul si varsand lacrimi de crocodil pentru copiii care isi pierd viata pe rutele periculoase spre continent, relateaza Reuters.

“Imi este rusine ca membru al acestei conduceri europene, atat pentru incapacitatea Europei de a gestiona aceasta drama umana, cat si pentru nivelul dezbaterii dintre decidenti, unde responsabilitatea este pasata de la unul la altul”, a afirmat Tsipras, formuland unul dintre cele mai dure comentarii de pana acum in legatura cu aceasta criza.
“Lacrimile care sunt varsate pentru copiii morti pe tarmurile Egeei sunt lacrimi ipocrite, de crocodil. Copiii morti provoaca intotdeauna tristete. Dar ce se intampla cu copiii care sunt vii si care sosesc cu miile si stau claie peste gramada pe strazi? Ei nu plac nimanui”, a continuat Alexis Tsipras.
Grecia nu vrea “un singur euro” pentru salvarea vietilor a mii de refugiati care continua sa ajunga zilnic pe tarmurile sale, a mai spus seful guvernului elen, prezent in parlament pentru a raspunde interpelarilor adresate de deputati. Premierului i s-a cerut sa explice acceptul dat de guvern pentru primirea temporara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *