Tudorel Toader: Proiectul legilor Justitiei are multe propuneri venite de la CSM, au dat aviz negativ pe solutiile propuse de ei

Proiectul de legi ale justitiei isi urmeaza cursul, a declarat, luni, la Iasi, ministrul Justitiei Tudorel Toader, care nu si-a ascuns uimirea fata de avizul negativ dat de CSM, informeaza Agerpres.
Aflat la Iasi pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, ministrul Tudorel Toader a precizat ca nu se pune problema rescrierii proiectului de legi ale justitiei. Conform acestuia, pachetul propus are are foarte multe solutii venite de la CSM, are foarte multe solutii de punere de acord cu solutiile Curtii Constitutionale.
“N-ai ce sa rescrii acolo. E vorba doar de cateva solutii, puncte asupra carora parerile sunt diferite. In rest exista o convergenta. Eu ma asteptam sa primesc de la CSM avize punctuale pe fiecare propunere legislativa, nu unul in bloc, dar este optiunea dansilor, ne raportam la tehnica legislativa, la Constitutie, iar proiectul de lege isi va urma, cu anumite modificari, parcursul”, a declarat ministrul Toader.
In ceea ce priveste avizul negativ dat de magistratii CSM, ministrul Justitiei a spus ca este rezervat in ceea ce priveste avizul dat, chiar daca acesta este unul consultativ.
“Am anumite rezerve fata de acest aviz negativ, consultativ fiind, pentru ca in proiectul de lege Ministerul Justitiei a retinut foarte multe dintre propunerile formulate chiar de catre CSM. Cele mai multe propuneri vin de acolo. Inteleg, prin urmare, ca CSM a dat aviz negativ pe solutii propuse de CSM. Proiectul de lege propune modificari pentru punerea de acord a legilor justitiei cu deciziile Curtii Constitutionale. Nu poti da aviz negativ, nu poti spune ca nu esti de acord cu o modificare ce transpune deciziile Curtii Constitutionale”, a declarat ministrul Justitiei.
Tudorel Toader a recunoscut totodata ca “e adevarat ca proiectul de lege propune modificarea multor solutii legislative pe care le-am apreciat, dar Parlamentul va decide daca nu cumva sunt anumite privilegii”.
“Acela de a te pensiona din judecator, procuror, azi, de a te reincadra maine-poimaine tot pe post de judecator, procuror, dar pe o alta procedura decat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *