spot_img

Tudorel Toader, scrieri din tinerete: Dezvoltarea socialismului nu poate consta in a imprumuta modele ale societatii capitaliste

Date:

Cercetatorul?Bogdan Constantin Dogaru a publicat pe G4media.ro fragmente din viata lui Tudorel Toader, care s-a evidentiat inca din timpul liceului, cand a ocupat functia de secretar al Biroului Organizatiei de Baza al UTC (Uniunea Tineretului Comunist) la Liceul “Unirea” din Focsani (1975-1979).
A avut functii politice si in timpul studentiei – secretar al Biroului Organizatiei de Baza al Asociatiei Studentilor Comunisti de la Facultatea de Drept din Iasi (1982-1986), iar?in 1984 a devenit membru cu drepturi depline in Partidul Comunist Roman (carnet de membru nr. 3705174).
In 1989, Tudorel Toader este incadrat ca propagandist PCR la cercul de invatamant politico-ideologic de la Consiliul Popular al Orasului Panciu.
Analizand “conceptia PCR, a tovarasului Nicolae Ceausescu cu privire la necesitatea infaptuirii unei unitati noi a partidelor comuniste si muncitoresti”, Tudorel Toader consemna:
“Unitatea de actiune in construirea socialismului si comunismului exista si trebuie sa se dezvolte in cadrul conditiilor concret istorice ale fiecarei tari, ale fiecarui partid comunist de guvernamant.?Nu exista sabloane a?? se pot trasa directii de urmat pentru toate tarile socialiste dar nici una dintre ele istoriceste nu poate renunta la principiile fundamentale create de Marx, Engels, Lenin si de toata practica revolutionara.
Dezvoltarea in continuare a socialismului nu poate consta in a imprumuta forme si modele ale societatii capitaliste ci trebuie sa reevalueze calitativ formele si metodele societatii socialiste”.
O alta tema analizata de Tudorel Toader a fost “Crearea unui nou sistem democratic de conducere …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related