Tudose: PSD e un partid mare, cu personalitati multiple, contradictiile interne sunt factor de progres

Mihai Tudose a subliniat ca programul de guvernare, chiar daca este adaptat in functie de realitatile la zi, va fi respectat la nivel de principii, astfel incat Romania sa devina un stat puternic si respectat.
“Foarte bine, e un partid mare, nu e un partid de patru oameni care, stiti, sa doarma in sincron, sa manance in sincron. Tocmai de aici vine plusvaloarea generata si pe care o are PSD-ul. Un partid mare, cu personalitati multiple. Si contradictiile interne sunt factor de progres. Sunt in regula, atata vreme cat sunt ca factor de progres, dezbatere, plecam de la premisa ca nimeni nu emite axiome (…) Multitudinea de idei e factor de progres. Si, uitati, acest progres s-a materializat in acel program de guvernare, s-a materializat in castigarea increderii romanilor si va spun ca suntem pe cale sa recuperam intarzierile din prima parte a guvernarii si sa intram in grafic”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, intrebat cum “simte partidul” in acest moment.
Premierul a adaugat ca schimbarile produse in programul initial anuntat de PSD sunt “normale” si tin de “o adaptare la realitate”.
“Fiindca, daca nu mai adaptam niciodata nimic, astazi eram guvernati de sistemul penal, daca vreti, al legii celor 12 table de la romani, sau la Codul lui Napoleon. Nu, in fiecare zi, unele lucruri le adaptezi. (…) Daca lucrurile se schimba in jur, pai, te adaptezi si tu un pic, (…) te asezi intr-o pozitie care sa-ti maximizeze tie sansele. E un program pe patru ani, principiile raman. Noi am spus ca vrem sa creasca Romania, romanii mai bine, Romania un stat puternic, sa reindustrializam, sa marim nivelul de trai foarte mult pentru ca avem un decalaj foarte mare fata de partenerii din UE, un stat sigur, un stat respectat”, a declarat Tudose.
In context, seful Guvernului s-a referit si la fosti lideri ai PSD. Intrebat in acest sens, el a evocat un moment in care s-a simtit “mandru de premierul Romaniei, domnul Adrian Nastase”, amintind un eveniment petrecut la Strasbourg cu ocazia a 10 ani de la accederea Romaniei la Consiliul Europei.
Actualul premier a povestit cum Adrian Nastase a reusit sa capteze vreme de trei ore atentia intr-o intalnire cu studentii de la Universitatea “Robert Schuman” din Strasbourg, carora le-a vorbit despre personalitatea lui Nicolae Titulescu.
“Erau aproape 300 de studenti in aula. Domnul Adrian Nastase a vorbit trei ore despre Titulescu. (…) Trei ore, nu s-a foit unul, nici noi, cei din delegatie. Si credeti-ma, fumator, dupa trei ore, cam incepi sa te foiesti. (…) Un moment de mandrie, chiar un om extraordinar din punctul acesta de vedere, pe politica externa era extraordinar. (…) Astazi nu mai recunoaste nimeni ca eforturile domniei sale s-au concretizat prin intrarea in Uniunea Europeana si in NATO”, a afirmat Tudose.
Intrebat despre alt fost presedinte al PSD, Mircea Geoana, premierul a apreciat ca si acesta este un specialist “foarte bun pe politica externa”, dar ca si-a creat “o vulnerabilitatea mare” prin “faptul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *