Turcia are dovezi care discrediteaza versiunea saudita in cazul jurnalistului ucis in Consulat. “Khashoggi nu a fost sedat”

Procurorul general saudit a cerut joi pedeapsa cu moartea impotriva a cinci acuzati pentru rolul lor in uciderea lui Jamal Khashoggi, afirmand ca jurnalistul a fost “sedat, ucis si dezmembrat” la consulatul tarii sale din Istanbul, in 2 octombrie, insa Arabia Saudita l-a reabilitat in totalitate pe printul mostenitor Mohammad bin Salman, supranumit “MBS”.
Potrivit procurorului saudit, o echipa a fost trimisa la Istanbul cu misiunea de a-l aduce pe jurnalist de buna voie sau cu forta la Riad, insa seful acesteia a luat pe loc decizia de a-l ucide fara a se consulta cu superiorii sai. El a afirmat ca jurnalistul a fost atunci “sedat si dezmembrat” in cladirea misiunii diplomatice si ca ramasitele sale au fost apoi predate unui “colaborator” din exteriorul consulatului.
Citeste si Parchetul saudit cere pedeapsa cu moartea pentru cinci persoane acuzate de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi
Insa influentul editorialist Abdulkadir Selvi, apropiat al puterii, sustine vineri in cotidianul Hurriyet ca o inregistrare sonora a crimei, de care dispun autoritatile turce, arata ca nu a existat nicio tentativa de a negocia cu Khashoggi pentru a-l convinge sa se intoarca in Arabia Saudita. De asemenea, potrivit editorialistului, jurnalistul nu a fost sedat, ci sugrumat sau sufocat, “cu ajutorul unei corzi sau a unui sac din plastic”.
Potrivit lui Selvi, serviciile turce sunt de asemenea in posesia unei a doua inregistrari sonore de 15 minute, realizate inainte de crima, care nu lasa nicio indoiala in legatura cu caracterul deliberat al crimei. In aceasta inregistrare, “se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *