Turcia detine inregistrari cu momentele in care jurnalistul Jamal Khashoggi este torturat si ucis. Acesta isi activase iPhone-ul

Dezvaluirile publicatiei pro-guvernamentale Sabah, care nu au putut fi verificate imediat, au aparut dupa ce o delegatie din Arabia Saudita a sosit in Turcia pentru o investigatie comuna privind disparitia jurnalistului, pe data de 2 octombrie, dupa ce a intrat in cladirea Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul.
“Momentele in care Khashoggi a fost interogat, torturat si ucis au fost inregistrate in memoria ceasului Apple”, scrie ziarul, adaugand ca ceasul s-a sincronizat cu iPhone-ul acestuia, pe care logodnica jurnalistului il avea in afara consulatului.
Doi oficiali turci au declarat anterior pentru Reuters ca Khashoggi avea la mana un ceas Apple de culoare neagra in momentul in care a intrat in consulat, care era conectat cu un telefon pe care acesta l-a lasat in apropierea cladirii din Instanbul.
Sabah, care citeaza a”surse credibile din cadrul serviciilor de inteligenta”, sustine ca este posibil ca Jamal Khashoggi sa fi activat functia de inregistrare de pe telefon inainte de a intra in consulat.
Sursa citata sustine, de asemenea, ca agentii sauditi trimisi sa-l ucida pe jurnalist si-au dat seama ca dispozitivul inregistreaza si s-au folosit de amprenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *