Turcia incepe sa impuna restrictii comerciale Moscovei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Turcia a impus restrictii comerciale Rusiei, intensificand inspectiile la frontiere pentru marfurile care provin din Rusia, dupa o decizie similara aplicata de vamesii rusi, a informat agentia Anatolia, relateaza AFP, citata de NewsIn. Ministrul turc al comertului exterior, Kursat Tuzmen, a declarat ca bunurile ruse vor fi vizate de controlate minutioase la punctele de frontiera, in replica la lungile cozi de asteptare formate de camioanele turce la vamile ruse.

Unii experti au interpretat controalele ruse ca represalii impotriva Turciei, care a permis recent accesul unor nave militare americane prin stramtoarea Dardanele si Bosfor spre Marea Neagra, pentru livrarea de ajutor umanitar Georgiei.
Rusia este cel mai important partener comercial al Turciei, cu schimburi evaluate anul trecut la 28,2 miliarde de dolari, si este principalul furnizor de gaz al acestei tari.

„Trebuie sa raspundem restrictiilor impuse exporturilor turce”, a spus Tuzmen, precizand totusi ca Ankara nu vrea escaladarea disputei si asteapta un raspuns de la partea rusa.

spot_imgspot_img