Turcia si-a deschis o uriasa baza militara in Africa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Turcia a inaugurat sambata la Mogadiscio, capitala Somaliei,?o baza militara pe care presa de la Ankara o descrie ca fiind cea mai mare baza a acestei tari din strainatate, transmite EFE citata de Agerpres.
Ceremonia de inaugurare a fost prezidata de premierul somalez, Hassan Ali Khaire, si de seful statului major turc, generalul Hulusi Akar, aflat in vizita in aceasta tara africana.
„Aceasta baza militara va servi la constituirea unei armate puternice, capabila sa apere patria. Totodata, aici va fi oferita pregatire pentru cresterea capacitatii armatei in lupta cu terorismul”, a spus oficialul somalez.?
Canalul turc NTV a precizat ca baza va gazdui 200 de soldati turci, care vor efectua misiuni de antrenament pentru colegii somalezi, iar ziarul turc Sabah arata ca este vorba „de cea mai mare baza a Turciei din strainatate”.
In prezent, Turcia dispune de baze in Qatar si in apropiere de Mosul, in nordul Irakului.
AFP noteaza ca, din octombrie 2018, este prevazuta retragerea progresiva a soldatilor din forta Uniunii Africane in Somalia (AMISOM), in timp ce exista inca numeroase temeri fata de capacitatea armatei somaleze de a se confrunta, de …

spot_imgspot_img