TURCIA: Manifestatie de amploare impotriva terorismului

Peste 10.000 de persoane au manifestat, joi, pe strazile din Ankara impotriva?terorismul. Reuniti sub apelul a peste 200 de ONG-uri, sindicate si organizatii profesionale, participantii au defilat din centrul capitalei catre vechea cladire a Parlamentului, fluturand drapelul turc si scandand “Da unitatii, nu terorii”,?informeaza AFP, preluat de Mediafax.
“Noi vrem sa aratam unitatea si fraternitatea celor 78 de milioane de locuitori ai acestei tari. (…) Noi suntem aici pentru a denunta terorismul si pentru a solicita sa inceteze”, a precizat Bendevi Palandoken, presedintele sindicatului TESK, unul dintre organizatori.
De-a lungul marsului, unii protestatari au condamnat deopotriva si modalitatile de combatere a terorismului din partea Guvernului turc. “PKK este o organizatie terorista, brutala si ilegitima, dar combaterea terorismului trebuie sa se desfasoare intr-un cadrul al legii”, a precizat presedintele Baroului turc, Metin Feyzioglu.
Confruntari violente au izbucnit de la finalul lui iulie intre fortele de securitate turce si organizatia radicala Partidul Muncitorilor Kurzi (PKK). …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *