Turism de weekend: Bucurestiul mult mai scump decat Budapesta sau Sofia.

a”City Break” este o noua tendinta in turism adaptata vremurilor? de azi cand oamenii beneficiaza de tot mai putin timp liber.? Bucurestiul este o destinatie mult mai scumpa comparativ cu orasele vecine.

City Break reprezinta o oferta turistica care se intinde pe durata de doua pana la maxim patru zile iar destinatia o reprezinta unul dintre marile orase ale lumii.
Recomandat este sa iti rezervi bilete de avion din timp si sa dormi in hoteluri de unu sau doua stele, chiar hosteluri. Scopul acestui tip de turism este de a vedea cat mai multe lucruri, de a vizita cat mai multe locuri reprezentative pentru acea urbe intr-un timp cat mai scurt. In acest fel, pretentiile culinare sau de cazare sunt puse pe planul doi.

La Negoita, pentru 800 de lire

?Bucuresrtiul este unul dintre orasele care s-ar calificat ca si destinatie de weekend pentru turistii straini.? De aceea, agentiile de turism straine au inclus Capitala in lista cu destinatii de city break si publica informatii minimaliste despre atractiile orasului. Oferta nu este intotdeauna completa, deoarece in putine cazuri se vinde pachetul mixt care sa contina cateva nopti de cazare plus tichete de avion.

Citeste si: Americanii de la “National Geographic” vrajitie de fanul romanesc: “o minunatie”
O exceptie o reprezinta, portalul lowcostholydays.com. Cel mai ieftin pachet pentru trei nopi de cazare plus bilet dus-intors Londra – Bucuresti la a”Hello” hotel este de 730 lire (fara mic dejun). Daca alegi sa te cazezi la a”Rin Grand Hotel”, patronat de pirtmarul Robert Negoita, pentru aceeasi perioada se plateste, cu bilete de avion incluse, suma de 790 de lire.
Portalul ofera o serie de informatii despre Bucuresti.? Principalele atractiti prezentate turistilor de portalul de tursim sunt Palatul Parlamentului, Muzeul Satului si Muzeul national de Istorie.? Orasul apare ca ideal pentru familii, dar si pentru petrecerea sfarsitului de saptamana ori pentru indragostiti. Arhitectura neoclasica si bulevardele orasului sunt scoase in evidenta. Este mentionat Parcul Herastrau ca loc de promenada si bucataria diversa care o include pe cea transilvaneana. a”Exista numeroase teatre, festivalul Enescu se desfasoara la minunatul Ateneu Roman, in timp barurile cu muzica de jaz si cele in care se danseaza sunt la tot pasul”, se arata in prezentarea agentiei de turism.

Aproape dublu fata de Ungaria

Tot la categoria a”city break”, pentru Sofia cea mai buna oferta este la 656 de lire, cu 60 de lire mai ieftin decat la Bucuresti. In timp ce pentru Budapesta, la trei nopti de cazare si bilet de avion, oferta este irezistibila 605 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *