Turistii din Barcelona bombardati cu oua de catre localnicii nemultumiti de supraaglomerarea Centrului istoric

“Brusc suntem vazuti ca un inamic”, a declarat Torras.
Unii spanioli incep sa vada turistii straini mai degraba ca o povara decat ca o binefacere economica, iar reactiile ostile se semnaleaza in Barcelona si alte destinatii turistice populare. Luna trecuta tineri mascati au atacat un autobuz turistic in Barcelona, iar joi urmeaza sa fie organizat un protest impotriva vizitatorilor in orasul basc San Sebastian.
In conditiile in care Spania este a treia destinatie turistica mondiala, dupa Franta si SUA, guvernul de la Madrid este ingrijorat ca aceste tensiuni au putea sa ii afecteze statutul. Sectorul turistic este responsabil pentru 13% din locurile de munca din Spania, iar numarul vizitatorilor straini ar urma sa creasca cu aproape 12% in acest an, pana la cifra record de 84 de milioane, sustin analistii de la CaixaBank SA.
“Acesta este unul dintre sectoarele care sustine economia noastra in prezent si trebuie sa avem grija de el si sa il sprijinim”, a sustinut, luna aceasta, premierul Mariano Rajoy.
Cu toate acestea, in data de 12 august, aproximativ 200 de localnici din cartierul Barceloneta au protestat pe plaja fata de proliferarea apartamentelor pentru turisti. Aceasta dupa ce, luna trecuta, un grup de tineri a atacat un autobuz turistic din Barcelona, spargandu-i cauciucurile si acoperindu-l cu graffiti.
Localnicii sunt nemultumiti de grupurile de turisti care aglomereaza strazile din centrul orasului si uneori au un comportament antisocial. Barcelona a inceput o campanie de combatere a inchirierilor ilegale de locuinte pentru turisti, care in opinia localnicilor sunt de vina pentru cresterea numarului de vizitatori.
Cu toate acestea, prognozele arata ca numarul de turisti va continua sa creasca gratie numarului de nave de croaziera.
Potrivit datelor Ministerului Lucrarilor Publice, aproximativ 3,6 milioane de pasageri de pe navele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *