Twitter: Sistem de alertare a populatiei in cazul producerii unor catastrofe.

Twitter a lansat miercuri un sistem de alertare a populatiei care ar putea fi util pentru a difuza informatii urgente in cazul producerii unor catastrofe si cand celelalte sisteme de comunicare sunt inactive, informeaza AFP, conform Mediafax.
Aceasta platforma de microblogging a precizat faptul ca sistemul ei de alerta ar putea fi folosit in cazul producerii unor catastrofe naturale sau in alte situatii, cand mijloacele de comunicare traditionale nu sunt disponibile.
“Stim foarte bine cat de important este sa primeste informatii fiabile in aceste circumstante”, a explicat pe un blog Gaby Penna, director de produs in compania Twitter.
“Alertele pe Twitter reprezinta un nou mijloc de a obtine informatii precise si fiabile atunci cand aveti cel mai mult nevoie de ele”, a adaugat Penna.
Utilizatorii care se aboneaza la aceste alerte Twitter vor primi direct pe telefonul lor mobil mesaje expediate de conturile oficiale selectionate.
Un anumit numar de organizatii din Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud au fost autorizate sa expedieze acest tip de alerte, iar Twitter va extinde aceasta posibilitate si catre alte “institutii publice si ONG-uri din lumea intreaga”.
Crucea Rosie americana, Agentia federala de gestionare a catastrofelor (FEMA), Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si alte organizatii similare fac parte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *