UCRAINA, BUTOIUL CU PULBERE AL EUROPEI: Pro-rusii se extind in Ucraina, NATO avertizeaza

Combatanti prorusi au capturat sase vehicule blindate ale armatei ucrainene, in zona Kramatorsk, in estul Ucrainei. Anuntul a fost facut de ministerul ucrainean al Apararii, denuntand activitati teroriste.
Blindatele capturate faceau parte dintr-o coloana militara care se indrepta spre orasul Kramatorsk, unde marti au izbucnit confruntari armate intre serviciile de securitate ucrainene si insurgenti prorusi.
Coloana a fost blocata de locuitori, iar blindatele au fost apoi capturate de combatanti prorusi.
“Este vorba de un grup rus de sabotori teroristi”, a precizat Ministerul ucrainean al Apararii.
Potrivit corespondentului AFP, militarii au iesit din tancuri, au predat armele si au fost lasati sa plece pe jos.
NATO anunta consolidarea aparararii in Europa de Est, pe fondul tensiunilor din Ucraina
NATO a anuntat miercuri o consolidare a masurilor de aparare aeriana, maritima si terestra in statele membre din Europa de Est, in statele baltice si Polonia, ca reactie fata de evolutia crizei din Ucraina, relateaza AFP.
“Vom avea mai multe avioane in spatiul aerian, mai multe nave pe mare, iar pregatirea fortelor terestre va fi consolidata”, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor de 28 de state membre, la Bruxelles.
Consolidarea masurilor de “aparare colectiva” a fost solicitata de catre cele 28 de state membre, dupa alipirea Crimeei la Rusia si agravarea crizei in estul Ucrainei.
“Rolul central al NATO este sa protejeze si sa-i apere pe aliatii nostri. Noi am luat deja o serie de masuri, si anume consolidarea misiunilor de politie aeriana in tarile baltice si zboruri de supraveghere cu (avioane dotate cu sistemul) AWACS in spatiul aerian al Poloniei si Romaniei”, a declarat Rasmussen.
“Astazi (miercuri), am convenit asupra unor noi masuri militare cu scopul de a ne consolida apararea colectiva si a demonstra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *