UDMR sesizeaza Curtea Constitutionala in vederea protejarii proprietatii private

Potrivit unui comunicat al UDMR, in modificarea recent adoptata s-au strecurat sintagme interpretabile “care ar putea pune in pericol” principiul proprietatii private.
“In forma adoptata a acestui proiect de lege, despre care Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a votat in data de 13 iunie, a fost inclus un paragraf conform caruia orice proprietate privata poate fi expropriata in vederea unor lucrari de “regenerare urbana”. Regenerarea urbana este o expresie cu o semnificatie larga, iar modificarea legislativa nu clarifica aceasta expresie. Acest fapt poate duce la abuzuri in exproprierea unor proprietati private. Consideram ca exproprierile din cauza de utilitate publica pot fi efectuate doar pe baza unor prevederi legale clare si concrete”, afirma liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Korodi Attila.
Korodi mentioneaza ca, de exemplu, o administratie publica locala care tinteste demararea unor investitii de utilitate publica “nu poate expropria in mod abuziv o proprietate privata referindu-se doar la regenerarea urbana, adaugand ca daca legea adoptata intra in vigoare, poate prezenta “probleme grave” in cazul in care aceste exproprieri nu sunt justificate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *