Udrea: Eu si Blaga putem sa lucram foarte bine. Cine pleaca la Miscarea Populara nu e trimis de mine

de Emma Toader – Mediafax Publicat la: 09.08.2013 15:22 Ultima actualizare: 09.08.2013 15:23

Foto: Mediafax / Raul Stef
Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, dupa ce a avut o discutie cu presedintele PDL Vasile Blaga, ca “poate lucra foarte bine” cu Blaga pentru schimbarea guvernarii USL si ca democrat-liberalii care au plecat la Partidul Miscarea Populara nu au fost trimisi de ea.
Udrea a precizat ca s-a intalnit la mijlocul acestei saptamani cu presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru a-si lamuri punctele de vedere, dupa ce unii reprezentanti ai PDL au criticat-o pe Elena Udrea.

“M-a sunat domnul Blaga si am convenit sa ne vedem. Ne-am vazut si fiecare si-a spus punctul de vedere. Reprosul la adresa mea, pe care il aveau unii colegi din fruntea partidului, era ca pleaca colegi la Miscarea Populara. Eu am spus ca pleaca nu pentru ca ii trimit eu acolo, ci pentru ca sunt printre sustinatorii presedintelui Traian Basescu. Am spus ca nu plec din PDL, ca daca vroiam sa plec plecam pana acum, dar ca in acelasi timp nici nu este util pentru PDL sa fim in opozitie cu presedintele Basescu si cu Miscarea Populara”, a spus Elena Udrea.
Udrea a aratat ca i-a spus lui Blaga care ar fi, in opinia sa, solutia, si anume “un singur proiect de dreapta in care sa se implice toate partidele de centru-dreapta si care sa fie girat de presedintele Basescu”. Elena Udrea considera ca Traian Basescu este “singurul care poate sa unifice centru-dreapta in acest moment”.
“Am spus ca acesta este punctul meu de vedere si daca reprosul este ca sunt printre sustinatorii presedintelui Traian Basescu mi-l asum, dar ca solutia este sa fim impreuna cu Traian Basescu. PDL si Traian Basescu, Forta Civica trebuie sa fie in acelasi proiect”, a adaugat Udrea.
Elena Udrea a mai spus ca ea poate sa lucreze foarte bine cu presedintele PDL, Vasile Blaga, obiectivul fiind schimbarea guvernarii USL.
“Sunt multi colegi care nu au de treaba, se trezesc vorbind. Eu cu domnul Blaga putem sa lucram foarte bine, obiectivul este sa reusim sa schimbam guvernarea USL”, a afirmat Udrea.
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca a avut miercuri o intalnire cu Elena Udrea, in care aceasta si-a declarat “devotamentul fata de partid” si a aratat ca nu o intereseaza o alta constructie politica.
“Am avut o discutie – n-am niciun motiv sa cred ca nu a fost foarte sincera – cu doamna Udrea. Si-a declarat devotamentul fata de partid, fata de faptul ca nu o intereseaza o alta constructie politica. I-am spus si eu ca anumite declaratii pe care le-a facut au nemultumit si ca a si primit reactiile unor colegi, lucru care pe mine nu ma bucura. Pana la urma aceste lucruri trebuie discutate in interiorul partidului”, a spus liderul PDL, la Digi 24.
Vasile Blaga a negat existenta unei liste negre a PDL pe care s-ar afla nume ca Elena Udrea sau Theodor Paleologu si a spus ca nu este adeptul excluderilor, iar acest subiect nu se afla pe agenda Colegiului Director care va avea loc in 17 august la Baia Mare.
“Vom discuta stadiul in care noi ne indeplinim obligatiile pe care ni le-am asumat in programul nostru politic. Nu tinem pe nimeni cu forta in partid, daca cineva isi doreste un alt drum e liber sa il abordeze”, a precizat Vasile Blaga, care a spus ca nu s-a referit la cineva anume atunci cand a declarat ca “nu poti fi un membru fidel al PDL contribuind la constructia altui partid; ipocrizia nu poate fi dusa la maximum”.
Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, ca in sedinta Colegiului Director din 17 august de la Baia Mare partidul va decide cum va reactiona la atitudinile care ies din linia PDL, aratand ca decizia lui Vasile Blaga a fost facuta publica: “Stop ipocriziei”.
Intrebata dupa sedinta BPN al PDL in legatura cu discutiile despre Elena Udrea, Adreea Paul a raspuns: “A fost explicita declaratia lui Vasile Blaga si ramane in picioare. Pe aceeasi linie s-a discutat si in BPN”.
Ea a spus ca in 17 august se va reuni Colegiul Director la Baia Mare in care “se va intampla exact ce a spus presedintele Vasile Blaga, in care se va pune capat iprocriziei”.
Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca “nu poti fi un membru fidel al PDL contribuind la constructia unui alt partid” si a adaugat ca lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru ca “ipocrizia nu poate fi dusa la maximum”.
Intrebat inainte de sedinta BPN al PDL in legatura cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *