UE si Marea Britanie au ajuns la un acord privind factura Brexit-ului. Cat ar plati Regatul Unit

Negociatorii britanici si europeni au ajuns la un acord asupra reglementarii financiare a Brexit-ului, a informat marti seara cotidianul britanic The Telegraph, scrie AFP. citata de Agerpres.
Ar fi vorba de o suma cuprinsa intre 45 de miliarde si 55 de miliarde de euro.
Doua surse au confirmat jurnalului ca partile au cazut de acord la sfarsitul saptamanii trecute in privinta acestei chestiuni, unul din principalele obstacole in calea negocierilor legate de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.
Potrivit Telegraph, suma totala “va fi cuprinsa intre 45 de miliarde si 55 miliarde de euro”, in functie de calculul realizat de fiecare tabara dupa “o metodologie pregatita in comun”.
Pana acum, oferta financiara a guvernului britanic s-a situat in jurul a 20 de miliarde de euro, o propunere respinsa de presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care a estimat ca factura ar fi mai repede intre 50 de miliarde si 60 de miliarde de euro.
La solicitarea AFP, Comisia Europeana si ministerul britanic pentru Brexit (DExEU) au refuzat sa confirme un astfel de acord. “Discutiile intense dintre Marea Britanie si Comisia Europeana continua in aceasta saptamana la Bruxelles” unde “incercam sa ajungem la un acord”, a explicat DExEU intr-un scurt mesaj trimis prin e-mail.
Un asemenea acord ar reprezenta un progres foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *